Voetreflex:

Voetreflex AnnLikz

Voeten vertellen verhalen:

Duizenden jaren wordt er al massage en voetreflex ingezet om ziekten te genezen of pijnen te verlichten. 

Het is onduidelijk waar en wanneer de reflexologie (voetreflex) is ontstaan. Wel doen hiërogliefen op de graftombe van een arts in Egypte vermoeden dat reflexologie hier een oorsprong heeft. Naast Egypte, zijn in China en India ook wortels gevonden van de reflexologie.

In de vorige eeuw ontwikkelde de Amerikaanse osteopaat William Fitzgerald de zonetherapie die later verder werd uitgewerkt door Eunice Ingham. Zij heeft de anatomie van het lichaam op de voeten geprojecteerd. Zo ontstond de voetreflexologie die we tegenwoordig in het Westen kennen. Hanne Marquardt heeft deze methode met de zogenaamde voetenkaarten grote bekendheid gegeven. 

Voordelen van voetreflex: 

Een behandeling verminderd klachten door de zelfhelende werking van het lichaam te activeren. Verder levert de behandeling een belangrijke bijdrage aan de algehele gezondheid en welzijn van de mens. (Niet ter vervanging van behandelingen door een arts.)

De zes heilzame effecten van je voeten: 

Het ontspant en laat de stress los, stilt pijn, het geeft een boost voor je afweer, verbetert de doorbloeding, bevordert een goede nachtrust en geeft een oppepper voor je humeur. 

Ervaringen: 

Ik zal als behandelaar de drukpunten op- en onder de voeten (voetzones) masseren en/of een lichte druk uitoefenen door gebruik van vingers en/of handen. De onderbenen maken deel uit van de behandeling. Door deze handelingen zal de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. 

Na de behandeling kan je ontspannen en/of vermoeid zijn. Energiek en bruisend zijn. Vaker naar het toilet moeten is aanwezig. Verder zijn tintelingen door lichaam niet ongewoon. Geef jezelf de tijd om de behandeling tot je te laten komen. Het advies is de dagen na de behandeling voldoende water te drinken om zo alle afvalstoffen uit het lichaam te laten stromen. 

Situatie: 

De behandeling vindt plaats op een behandeltafel in de praktijk of op het strand. Trek vooral prettige en comfortabel zittende kleding aan.  Op het strand is er ook gelegenheid voor stone-stepping. Een mooie ervaring voor je voeten met zand, schelpen en stenen.

Wat maakt AnnLikz speciaal voor jou? 

Ik zal voor jou, als ontvanger, een veilige omgeving creëren. Hierin zijn vertrouwen en overgeven aan de situatie belangrijk. Tijdens de behandeling sta jij centraal. Mocht je willen praten of juist in stilte willen verkeren, kies jouw weg hierin. De behandelingen kunnen in de praktijk op de behandeltafel als op het strand met stone-stepping plaatsvinden. Voor- en na de behandeling kan je in contact blijven door mail en/of whatsapp. 

Wanneer is voetreflex een contra-indicatie?  

Er zijn omstandigheden waarbij het niet raadzaam is om een voetreflextherapie te ondergaan. Dit kan te maken hebben met behandelingen die u ondergaat bij een arts, specialist of therapeut. Ook kan het gebruik van bepaalde medicatie een contra-indicatie zijn. Ben je onder behandeling van een arts of specialist en twijfel je of een massage goed is, neem contact op met de betreffende arts. U bent hier te allen tijde zelf verantwoordelijk voor.

Voor informatie en/of het maken van een afspraak, kunt u vrijblijvend, contact met mij opnemen. Ik ben bereikbaar via Whatsapp en e-mail. De gegevens kunt u vinden op de contact pagina.

Liefdevolle groet,

Annelies

Annlikz

AnnLikz: Ondersteunend – Verbindend – Helpend 2024 ©